CUISINE & COOKING - TREĆI DOBAR RAZLOG ZA POSJETITI ŽUMBERAK / na HRVATSKOM


doručak u Žumberku


CUISINE & COOKING - TREĆI DOBAR RAZLOG ZA POSJETITI ŽUMBERAK

Nakon čarobnog napitka u uvodnom glazbenom tekstu bloga za ovaj mjesec, slijedi naravno – prava hrana.
Kao što sam već opisivao u prijašnjim tekstovima na blogu, hostel Flores se nalazi u Žumberku, prekrasnom parku prirode u Hrvatskoj, te u njemu možete rezervirati smještaj putem naše web stranice


ili putem internacionalnih booking stranica

A uz hostel Flores se nalazi i seljačko domaćinstvo Podžumberak koje priprema hranu prem tradicionalnim lokalnim receptima, ili kako oni vole reći, tradicionalna kuhinja s dodatkom modernog.






glavna jela u Žumberku

Na stolu blagovaonice seljačkog domaćinstva kao što možete vidjeti i na ovim slikama možete naručiti sva 3 dnevna obroka, a domaćinstvo ih priprema većinom od svoje vlastite proizvedene hrane koja je organski uzgojena na njihovim poljima u Žumberku. Seljačko domaćinstvo vjeruje da se ljubav i briga s kojom obrađuju svoj vrt osjeti i u kvaliteti gotove hrane za jelo. Autentični žumberački plodovi pripremljeni su po starinskim receptima kao temelj njihove kuhinje.


naša glavna kuharica u Žumberku


naši gosti sa zanimanjem prate njezino kuhanje


naša glavna domaćica na izložbi jela Zagrebačke županije

Ovdje redom postavljam slike svih obroka, od jutarnjeg doručka i večere u kasnim, večernjim satima, preko glavnog jela za ručak, do tradicionalnih žumberačkih kolača za desert, ovdje su priložene: grebljica i buhtli, te izbor raznolikog voća od kojeg domaćinstvo proizvodi i razne vrste džemova i sirupa za sokove.


buhtli


greblica


kupine iz Žumberka


vino na kraju obroka

Valja naglasiti da ako dođete na Žumberak posebna preporuka je da kušate prave žumberačke pastrve odličnog ukusa koje uzgaja nekoliko ribnjaka u okolici. Riječ je o kalifornijskoj pastrvi koja se ovdje uzgaja već više od 30 godina.


pastrve uzgojene u vodama Žumberka


ribogojilišta u Žumberku


pastrve pripremljene s domaćim krumpirom



U lokalnim rijekama i jezerima Žumberka, kao što pokazuje ova slika, uz ribički pribor i ribičku dozvolu možete također i loviti ribe.


ribolov u žumberačkim jezerima

Ovu raznoliku paletu ponude, upotpunit će Vam tradicionalna hrana žumberačkog kraja s dodatkom noćenja u cvjetno uređenim sobama hostela Flores i seljačkog domaćinstva “Podžumberak”. Svaka od soba ima svoju jedinstvenost uređenja, boju i naziv prema nekom od tradicionalnih cvijetova ovog kraja, tako da će Vaš boravak biti ispunjen turističkim odmorom u miru i tišini. (Za veće grupe gostiju treba naglasiti da je naš ukupni kapacitet 30 turističkih ležajeva u zgradi.)
Za poslovna događanja, radionice, sastanke, seminare, team buildinge i sl, u svojoj ponudi imamo uređenu salu za seminare do 30-ak osoba. Ponuda sale uključuje: projektor i platno za projekciju, mogućnost korištenja prijenosnog računala, Wi-Fi mrežu, te kao dodatni sadržaj imamo uređaj za fotokopiranje i skeniranje. Za Vaše što bezbrižnije i opuštenije poslovno druženje, nudimo gastronomsku uslugu za vrijeme kraćih pauza i mogućnost organiziranja ručka kod nas ili u obližnjem restoranu.

Ako se odlučite doći u Žumberak, dobro nam došli.




Hostel Flores je također prisutan na međunarodnim turističkim stranicama:
booking.com
airbnb.com
kao i
tripadvisor.com

možete također dati svoje komentare i prijedloge na moje profile:
Igor Suljagic (@IgorSuljagic) | Twitter
Igor Suljagic Facebook
i
Igor Suljagic Linkedin

Kao što u gornjem desnom uglu članka možete i podijeliti (šerati) blog post koji vam se svidio.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

The Change of World Superpowers Happens Right Now... in Football / in ENGLISH

New Tales of Past and Future of My Zumberak (look what's NEW on my youtube!) / in ENGLISH

Rock intro to the topic of the month: BECK - MAGIC POTION THAT WILL GIVE YOU POWER / in ENGLISH