roman "EUdd" / na HRVATSKOM jeziku

roman "EUdd" / na HRVATSKOM jeziku
EU kao kapitalistička korporacija? Humoristična alegorija na društvo u kojem živimo.
U nastavku bloga predstavit ću vam dva žanrovski vrlo različita romana, humorističnu satiru i u sljedećoj objavi futuristički SF, knjige koje sam pisao više godina u različitim periodima. Ako se posvetite čitanju mojih romana primijetit ćete na primjer da se u pisanju često služim pankersko rokerskim humorom, koji dakako ismijava političku korektnost i ne poštuje autoritete, pa čak i one u rock'n'rollu što se osobito vidi u ovoj prvoj knjizi.
EUdd je u osnovi humoristični roman s punk senzibilitetom koji alegorijski govori o našem današnjem vremenu. Da, kao što možete pretpostaviti po naslovu, u knjizi je ova politička zajednica u kojoj se nalazi i Hrvatska prikazana kao kapitalistička korporacija, što možda i nije daleko od istine. Dva Hrvata, glavni likovi romana su stari školski prijatelji u Zagrebu koji se počinju baviti investiranjem u dionice te korporacije. Oni se uče velikom financijskom biznisu ali znaju ponešto i svirati. Tako nalaze trećeg člana i osnivaju bend. Jedan više misli na dionice, a drugi na sviranje. Oni će, unatoč svojim velikim ambicijama, potkrijepljenim solidnim znanjem i sposobnostima, te ne baš sasvim nerealnim planovima postupno spoznati da stvari ni u biznisu ni u rock'n'rollu nisu onakve kakvima su ih zamišljali. Niti danas 4 desetljeća nakon nastanka buntovničkog punka koji obojica vole svirati, a niti sam taj ulazak u odabrano društvo uglednih europskih dioničara predstavlja poslovni uspjeh i blagostanje samo po sebi, što u slučaju Hrvatske ima dakako i političke aluzije. 
Ovu knjigu možete nabaviti na web stranici koja povezuje ponudu kulturnih i turističkih doživljaja pod nazivom: www.croatia-tourism-culture.com
Na stranici možete besplatno downloadati uvodni prolog u roman.
Preporučujem vam da pročitate uvodne prologe oba romana i ako vam se svide možete ih naručiti u tiskanom izdanju, na hrvatskom ili engleskom jeziku.
Za kraj evo još jedne pankerske anegdote. Kad smo se prvi put sastali predložio sam internetskom izdavaču VALENTINU da obje moje knjige objavi istodobno, što izdavač u prvom trenutku nije htio, sve dok mu nisam objasnio da imam vrlo važan simboličan razlog za to. Vjerojatno ste puno puta čuli onu priču: eh da, dečko je obećavao s tim prvim albumom i baš smo čekali da čujemo kakve će biti njegove nove pjesme, ali ovaj drugi album... nekako nije to ono što smo očekivali. Prodao se i postao komercijalan...
Na ovaj način izbjegavam ono što se rokerskom žargonu naziva „prokletstvo drugog albuma“. I moj prvi i moj drugi album objavljeni su istodobno, stoga ne možete ni znati koji je prvi a koji drugi.


možete također dati svoje komentare i prijedloge na moje profile:
Igor Suljagić (@IgorSuljagic) | Twitter
Igor Suljagić | Facebook

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

The Change of World Superpowers Happens Right Now... in Football / in ENGLISH

New Tales of Past and Future of My Zumberak (look what's NEW on my youtube!) / in ENGLISH

Rock intro to the topic of the month: BECK - MAGIC POTION THAT WILL GIVE YOU POWER / in ENGLISH